23.8.2015 3. OSAKILPAILU

Viikkokisasarjan kolmanteen osakilpailuun lähdettiin 11 autokunnan voimin, joista 3 autokuntaa ajoi vuokra-autolla. Osakilpailuun tuli kaiken kaikkiaan mukaan peräti 6 uutta kuljettajaa 5 eri joukkueessa. Kilpailu päästiin viemään läpi mukavasti aikataulun mukaisesti ja tästä kiitos osallistujille, koska sarjan kasvaessa aikataulua tulee noudattaa, jotta Finaalin ajoajasta ei jouduta tinkimään.

Aika-ajoihin lähdettiin pienten ajanottoteknillisten virheiden saattelemana, mutta onneksi LapSnapperin varajärjestelmä toimi taas moitteettomasti ja kaikille saatiin aika. Viikkokisasarjan johdossa ollut koko sarjan ennakkosuosikki Mika Salo kärsi teknisistä murheista ja näin ollen aika-ajoissa ei tullut tällä kertaa paalupaikkaa. Paalupaikan ajalla 39s183 vei uusi tulokasjoukkue JH Team, jonka kilpailijat omaavat mittavan kilpataustan kartingissa. Mika Hämeenniemi sijoittui aika-ajoissa toiseksi mahtavalla suorituksellaan 39s265 jääden ainoastaan 8,3 sadasosaa paalupaikasta. Tässä kohtaa on hyvä huomioida, että viikkokisasarjassahan ei ole tällä hetkellä painorajoja käytössä! Näillä kahdella joukkueellahan on suurehko painoero. Aika-ajojen sijat 3-6 mahtui 2 kymmenyksen sisään, joten erot olivat aika pieniä. Myös sijat 7-11 mahtuivat kivasti pienen marginaalin sisään, joten Finaaleihin lähdettiin melko jännittävissä asetelmissa.

Sarjan sääntöjen mukaan Finaaleihin lähdetään aika-ajon voittavan joukkueen niin tahtoessa käänteisessä lähtöjärjestyksessä. Näin tehtiin myös eilen ja lähtötapana oli paikaltaan lähtö. Käänteinen lähtötapa aiheutti jonkin verran hässäkkää radalla, kun aika-ajoissa nopeuttaan väläytelleet kuljettajat juuttuivat ohitteluruuhkaan ja tästä johtuen mm. Mika Hämeenniemi keskeytti pienen kolarin jälkeen kierroksella viisi. Mika Hämeenniemi olisi todennäköisesti ollut kilpailussa ollut vaikea vastus kolmen kärjelle. Seuraavassa osakilpailussa puidaan vähän tilannetta läpi ja mietitään, että onko tämä käänteisen lähtöjärjestyksen käyttäminen turhaa. Loppujen lopuksi tällä lähtöjärjestystavalla ei ole suurta merkitystä 45 minuutin kestävyyskilpailussa.

Finaaleissa myös Jarkko Widerholm keskeytti sivuponttoonin irrottua autosta ja joutui keskeyttämään ajonsa varikolle. Ruutulipun heiluessa yhteensä 9 autokuntaa pääsi maaliin ilman teknisiä murheita. Erityismaininta JH Teamille ja uusille sarjaan osallistuneille 4 kilpailijalla, joista kolme ajoi vuokra-autoilla. Ei ole aivan helppoa lähteä suhteellisen kylmiltään Silversandin radalle ajamaan 45 minuuttia putkeen. Monelta tämä jäisi tekemättä.

Kolmen osakilpailun jälkeen pistetilanne on seuraava:

1 Mika Salo #55 27
2 Toni Tilaeus #22 23
3 Mika Hämeenniemi #26 13
4 Jani Närhi #13 12
5 Team Kim Ehrstedt #39/17/69 12
6 Team Törmälä #17 11
7 Walther Schlegel #33 10
8 JH Team #71 7
9 Timo Elonen #55 5
10 Jarkko Widerholm #18 4
11 Tuukka Pakkala #17 1
12 Tommi Elonen #66 0

Mika Salo siis johtaa sarjaa 27 pisteen turvin ja Toni Tilaues on 23 pisteelllänsä aivan kannassa kiinni. Näillä näkymin ennakkotiedon mukaan sarjaa johtava Mika Salo jättää kaksi seuraavaa osakilpailua ajamatta, joten sarjan tilanne tulee olemaan täysin avoin viimeiseen osakilpailuun asti, mikä pitää jännityksen yllä ja mahdollisuuden sarjan voitosta avoimena.

3. Osakilpailun AIKA-AJOT tulokset
3. Osakilpailun FINAALI tulokset

Posted by:

Share:

Tags