27.5.2020 Vuokraamon kesä 2020

Maailmalla ja Suomessa vaikuttanut Corona -virus on muuttanut monen ihmisen elämää ja toimintatapoja. Lentokoneet eivät lennä täynnä ihmisiä ristiin rastiin taivailla, matkustajalaivat eivät liiku, ravintolat ovat toimineet take-away periaatteella, konsertit ovat peruutettu ja lista voisi jatkua kuinka pitkään vain. Nyt on kuitenkin Suomessa tullut aika, jolloin rajoitteita aletaan hieman höllentämään. Tämä on ilouutinen monelle matkailualalla toimivalle yrittäjälle ja ravintoloitsijalle. Vaikkakin rajoitteita edelleen onkin, mutta fiksulla ja ajattevalla toiminnalla riskejä voidaan minimoida.

 

VUOKRAUSTOIMINTA ALKAA JÄLLEEN KESÄKUUSSA

Olemme päättäneet aloitella karting autojen vuokraustoiminnan kesäkuusta lähtien. Toistaiseksi aiomme toimia ajanvaraus periaatteella: ensinnäkin Hangossa ei ole vielä sesonki alkanut ja toiseksi tällä tavoin voimme kontrolloida asiakasmääriä. Eli ajamaan pääsee radan aukioloaikojen puitteissa varauksen tekemällä. Tilanteen ja ohjeistuksien kehittyessä siirrymme hiljalleen kohti päivystystoimintaa radalla, jolloin radalle on mahdollista tulla myös ilman ajanvarausta.

 

NETTIVARAUKSET

Rauhallinen kevät on mahdollistanut harrastaa välillä vähän muutakin, kuin kartingia ja kerätä uusia ajatuksia sekä testata uusia työkaluja. Viime päivät ovatkin menneet nettivarausjärjestelmän asetuksia tehdessä. Siinä samassa nettisivujamme on hieman selkeytetty ja uusia asioita on lisätty.

Testattuamme useaa eri valmista varausjärjestelmä ratkaisua, päädyimme slotti.fi -palveluun sen tarjoamien ominaisuuksien vuoksi. Jatkossa tarjoamme asiakkaillemme helpot nettivaraukset slotti.fi -kautta.

 

Pyydämme asiakkaitamme käyttämään NETTIAJANVARAUSTA, kun varattava ryhmäkoko on 1-16 henkilöä.


Pyydämme asiakkaitamme ottamaan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, kun varattava ryhmäkoko on yli 16 henkilöä, varauksella on paljon alle 18 vuotiaita tai nettivarauksen tekeminen ei onnistu.

 

Nettiajanvarausta tullaan kehittämään ja optimoimaan varmasti pitkin kautta, mutta viime päivinä tehdyt testit ovat osoittaneet, että se toimii meidän tarpeisiin aika hyvin. Uskomme, että tarjoamamme palvelun laatu tulee myös parantumaan ja tehostumaan tämän myötä. Olemme pyrkineet huomioimaan järjestelmän varausvaihtoehtojen luonnissa eri asiakasryhmiämme.

Nettiajanvaraus näyttää ainoastaan vapaat ajat ja estää päällekkäisten varauksien tekemisen. Järjestelmä ohjaa varauksen tekijää eteenpäin ja estää liian suurien tilausten tekemistä. Järjestelmä kysyy ajanvarausta tehdessä henkilötiedot, mitkä tarvitsemme siitä syystä, että voimme varmentaa varauksen oikeellisuuden. Henkilötiedot säilyvät slotti.fi -palvelimella ja poistuvat sieltä tietyn aikarajan jälkeen.

Järjestelmä vaatii asiakkaan sähköpostiosoitteen, mikä on tärkeää syöttää jo ihan senkin takia, että kyseiseen sähköpostiin lähetetään varausvahvistus. Varausvahvistuksessa on linkitys, minkä kautta varausta voi muuttaa aina 48 tuntia ennen varauksen alkamisajankohtaa. Tuon aikarajan jälkeen muutokset mahdollisia vain puhelimitse.

Järjestelmä vaatii tutustumaan varaus- ja turvallisuusehtoihimme. Meille on vuosien saatossa sattunut viime hetkien peruutuksia ja varauksen käyttämättä jättämisiä ilman ilmoitusta. Tämä aiheuttaa taloudellista haittaa ja mielipahaa muille asiakkalle, jotka ovat olleet aikeissa tulla meille ajamaan.

Tiedot varauksista siirtyvät reaaliaikasesti kalenteriimme, mistä ne asiakkaat, jotka haluavat saapua ilman ajanvarausta ajamaan aukioloaikojemme puitteissa, saavat tiedon onko radalla vapaita aikoja. Tämä palvelee myös radalla omilla autoilla harrastavia.

 

UUSI KALENTERI

Olemme aikasemmin käyttäneet varauskirjana Google kalenteritoimintoa sen ominaisuuksien vuoksi. Jatkossa varauskirjanamme toimii slotti.fi, mistä tiedot saadaan kyllä Googlen kalenteriin, mutta päivittyminen ei ole reaaliaikaista.

Kehitimme vähän toisenlaisen ratkaisun:

Jatkossa KALENTERI sivun alta radan tapahtumat näkyvät 6 päivää kerrallaan tapahtumakohtaisesti alkamis ja loppumisajankohtineen. Uskomme, että 6 päivän näkymä täysin reaaliaikaisena palvelee paremmin kaikkia rataa käyttäviä.

 

Tärkeää heille, jotka haluavat tulla meille ajamaan ilman ajanvarausta aukioloaikojen puitteissa:

  1. Varmista ensin yhteystiedot sivulta, että olemme auki ilman ajanvarausta
  2. Katso ylläolevasta reaaliaikaisesta varauskalenterista sellainen ajankohta, jolloin meillä ei ole ajanvarausta.
  3. Otamme asiakkaita varausten välissä aukioloaikojemme puitteissa vastaan jonotusperiaateella. Joskus voi olla ruuhkaa.
  4. Jos varausten väli on tiukka (alle 30min), niin suosittelemme saapumaan 10-15min päällekkäin edeltävän varauksen kanssa

 

NÄYTTÖPÄÄTE RADALLE

Tulemme lisäämään radalle ennen heinäkuun sesongin alkua näyttöpäätteen ajanottoon. Näyttöpääte asetetaan toimimaan niin, että päivän varaukset tulevat siinäkin näkymään. Tämä työkaluksi meille, palvelemaan radalle ilman ajanvarausta saapuvia ja palvelemaan radalla omilla autoilla harrastavia ajonsa suunnittelussa vuokraustoiminnan ohella.

 

 

Posted by:

Share:

Tags