Taukoa viikkokisailuun

Suomen etelässä pärähti toistamiseen Silversandin karting radalla. Kyseessä oli siis Viikkokisasarja ja vuorojärjestyksessään toinen osakilpailu. Tällä kertaa ajeltiin ns. radan väärään suuntaan eli myötäpäivään, mikä houkutteli pitkin viikkoa aktiivisia treenaajia radalle muuten vielä toistaiseksi kovin hiljaiselle radalle.

Mukaan saatiin ensimmäisen osakilpailun tapaan kaksitoista joukkuetta, joista varsinaisina joukkueina ajoi kaksi autokuntaa: JH Team ja Team Törmälä. JH Teamille toinen osakilpailu oli kauden avaus, mikä sujuikin oikein mallikkaasti, vaikka alla oli viime vuotiset renkaat. Kauden avaus toisessa osakilpailussa ilman treenikierroksia sijoittuen neljänneksi ei ole ollenkaan huono suoritus!

Ajetussa osakilpailussa otettiin käyttöön kilpasarjan lyhyessä historiassa ensimmäistä kertaa menestyspainot käyttöön. Pistetaulukon mukaisesti menestyspainoja jaettiin sarjaa johtaneelle Kim Ehrstedtille 9kg, toisena olleelle Tom Berglundille 6kg ja sarjakolmoselle Jouni Järvelle 3kg. Menestyspainon määrä lasketaan aina 160 kilosta, jolloin esimerkiksi ilman lisäpainoja painavalle 166kg yhteispainon omaavalle sarjajohdossa olevalla kisaajalle laitetaan ainoastaan 3kg lisää painoa. Näin ollen valmiista ylipainosta ei rangaista lisää. Menestyspainojen ideahan on tasapainottaa aikaeroja radalla..

Menestyspainojen lisäyksestä huolimatta sarjakärjessä ollut Kim Ehrstedt ajoi virheettömän aika-ajon ja kisan keräten maksimipistepotin kasaan. Aika-ajosta 39,622s kierros ja 3 pistettä sekä suvereeni voitto kestävyysfinaalista saaden 25 pistettä. Hienoa työtä Kimmeniltä ja pistero sen kuin kasvaa.

Toiseksi aika-ajoissa menestynyt Tom Berglund teki myös kilpailussa kellontarkkaa työtä sijoittuen varmalla ajollaan toiseksi jo toistamiseen. Päivän yllättäjä aika-ajoissa oli jo edellisessa kisassa vauhtiaan väläytellyt Tuukka Pakkala, josta hän kuittasi yhden pisteen kolmannen lähtöpaikan kestävyysfinaaliin saaneena. Valitettavasti tällä kertaa ei ollut Tuukan päivä ja hän joutui keskeyttämään varikolle ensimmäisen vaihdon yhteydessä suonenvedon vuoksi. Tuukalla vauhti riittäisi aivan selvästi kärjen tuntumaan. Ei muuta kuin lisää treeniä, niin alkaa hyvoä sijoituksia irtoamaan.

Jatkuvien pakoputken halkeamisen takia johtuvien keskeytyksien jälkeen päivän finaalissa kolmanneksi kapusi Mika Hämeenniemi, joka ajoi kisapäivän ainoana kuljettajana ns "vanhalla putkella". Voi olla, että samanlaisilla setupeilla ajaessa oltaisiin nähty kovaa kamppailua Tompan ja Mikan välillä. Tällä kertaa kuitenkin tähdättiin maaliin ja hienosti kolmanneksi sijoittuen.

Päivän kovin kamppailu nähtiin kuitenkin JH Teamin ja Toni Tilaueksen välillä. Sijoitukset vaihtuivat tiuhaan, mutta lopulta 4. sija ratkaistiin aivan kilpailun loppukierroksilla shikaanissa. Tällä kertaa näin, mutta eiköhän Toni nähdä tulevissakin kilpailuissa vastaavissa kahakoissa. Tässä letkassa mukana oli myös "omassa" painoluokassaan ajeleva Walther Schlegel, joka ansaitsee kunniamaininnan kehityksestään. Vaikka Waltteri ajelee omassa painoluokassaan muita paljolti kevyempänä, niin ajeli hän viime kaudellakin.

Kaiken kaikkiaan kisa meni hienosti läpi, tästä kiitos apujoukoille ja kisaajille. Olipahan taas hienoa katseltavaa. Tällä erää Viikkokisasarja jää 6 viikon tauolle ja seuraavan kerran Hangossa ajetaan 24.7.2016.

Saanen muistuttaa, että tätä ennen ajetaan Tunninkisasarjaa Lavinto Kart Vauhtipäivien yhteydessä 2.7. - 3.7.2016. Kyseisen sarjan säännöt uudistuneet: ensin ajetaan 20min yksilöerä, minkä jälkeen 2x20min joukkueena/vaihdoilla. Molemmista eristä pisteet. Renkaina tutut Vega SL8 oranssit. Kasatkaahan Hangosta muutama joukkue ja mukaan kisailemaan! Lisää infoa: Lavinto Kart Facebookista

 

2. Osakilpailun kuvat TÄSTÄ (kiitos Jari Martiskaiselle hienoista kuvista!)

2. Osakilpailun aika-ajon tulokset

2. Osakilpailun kestävyysfinaalin tulokset

 

Tiesithän, että Viikkokisasarjassa on käytössä LapSnapper ajanottolaitteisto. Ikioman ponderin kartingiin voi tilata osoitteesta www.lapsnapper.com hintaan 49€.

Ajanotto-ohjelmistona käytämme Karttimer -ohjelmistoa. Karttimer mahdollistaa tulosten julkaisun reaaliaikaisena kilpailun aikana. Reaaliaikainen tulosseuranta Silversandin karting radalta www.karttimer.fi tai TÄSTÄ. Tällä hetkellä tulosten lähetys päällä ainakin kilpailuissa, myöhemmin kaikkien ajojen kohdalla.

Posted by:

Share:

Tags