Viikkokisasarjan alustava kilpailukalenteri vuodelle 2016

Nyt on saatu alustava kilpailukalenteri sorvattua, kun tietoon on tullut muiden merkittävien sarjojen kilpailuviikonloput. Näitä mukaillen syntyi oma kilpailukalenteri ja tällä todennäköisesti tullaan menemään. Yritimme kovasti työstää Speedmakerin Tunninkisasarjan kanssa yhtenäisempiä sääntöjä, mutta homma kaatui rengassääntöön. Tunninkisasarjalaiset kokoontuivat taannoin keskustelemaan kyseisen sarjan säännöistä ja enemmistön päätöksellä kyseisessä sarjassa tullaan ajamaan TR120 -luokissa tavanomaisella Vega SL8 renkailla.

Viikkokisasarja ei siis tähän kelkkaan hyppää ja renkaina tullaan köyttämään edelleen Dunlop SL1 renkaita, joissa kovan alkupidon jälkeen kuluminen suhteessa kierrosaikoihin on tasaista. Tällä tavoin pyritään pitämään kulurakennetta järkevänä niille, jotka eivät aktiivisesti kierrä muita R120 -sarjoja. Ihan huono vaihtoehto ei ole kyllä mennä kokeilemaan Helsinkiin fossiilisarjaa, eikä myöskään XON cupia ja puhumatta Tunninkisasarjasta. Vannesarjan saa suhteellisen edullisesti ja siihen kun pukee päälle Oranssit Vegat, niin kyseisellä sarjalla kiertää useammankin muun sarjan osakilpailun. Rohkeasti vain kokeilemaan muita sarjoja! Otin tämän huomioon sorvatessani tätä alustavaa kilpailukalenteria.

Sääntöjä tullaan vielä vähän sorvaamaan tämän vuoden osalta, mutta mullistavinta tulee olemaan painoraja, joka tulee asettumaan keskiarvon mukaisesti 150-160kg per joukkue. Riippumatta joukkueen koosta, tätä keskiarvoa tullaan noudattamaan. Pistetaulukkoa on myöskin rukattu jonkin verran ja tänä vuonna aika-ajoista tullaan jakamaan kolmelle parhaalle pisteet suorituksen perusteella. Viime vuonnahan huomattiin viimeiseen osakilpailuun edennyt jännitysnäytelmä, missä voitto ratkesi muutaman pisteen turvin. Myöskin osakilpailusta jaettavien pisteiden määrää on muutettu ja viimeisen osakilpailun tuplapistejärjestelmän tarpeellisuutta mietitään.

Ehdotuksia sääntöihin ja sarjan läpiviemiseen voi ehdotella vapaasti sähköpostitse!


29.5.2016(su)
Avausosakilpailu
Vastapäivään
seisova lähtö

5.6.2016(su)
2.osakilpailu
Myötäpäivään
lentävä lähtö

24.7.2016(su)
3. osakilpaillu
Vastapäivään
seisova lähtö

31.7.2016(su)
4. osakilpailu
Myötäpäivään
lentävä lähtö

14.8.2016(su)
5. osakilpailu
Vastapäivään
seisova lähtö

4.9.2016(su)
6. osakilpailu
Myötäpäivään
lentävä lähtö

1.10.2016(la)
7. osakilpailu
Vastapäivään
seisova lähtö
Päätösosakilpailutuplapisteet Finaalista
Iltaohjelmassa palkintojenjakoa ja illanviettoa.

 

PS. Hangossa tullaan ajamaan kevätkisa 1 tai 2 päiväisenä toukokuun kolmantena viikonloppuna (14-15.5). Luokkia mietitään, mutta takuulla mukana on Tunninkisasarjan avausosakilpailu ja R120 yksilökilpailu niin aikuisille, kuin junioreillekkin. Muut luokat vielä hieman auki, mutta eiköhän mukaan oteta viime vuosien tapaan Cadet, Micro, R95 ja KF6.

Posted by:

Share:

Tags