Viikkokisasarjan kolmas osakilpailu

Kolme tuntia alkaa olemaan siitä, kun 45 minuuttia kestänyt rupeama helteessä saatiin päätökseen. Voi vaan kuvitella, että millainen olotila oli kuljettajilla maaliin saapuessa. Lämpömittari radalla auringonpaisteessa kipusi aivan varmasti hellerajojen yli tänään, sillä oli itse järjestävällä osapuolella hiki hatussa.

Kisapäivä startattiin normaalilla tapaa pondereiden jaolla, mistä edettiin ohjaajakokouksen jälkeen aika-ajoihin. Tänään aika-ajoissa suurin yllättäjä oli Walther Schlegel 39s036 kierrosajallaan. Waltterihan ajelee Viikkokisaa omassa sarjassaan muiden mukana, mutta lähdön tapahtuessa yhteislähtönä, niin Waltteri hienosti paalupaikalle. Päivän toinen suuri yllättäjä oli Harri Heinänen, joka ajelee Team HeinäSalo:n väreissä. Harrille irtosi 39s355 ajalla toinen lähtösija Finaaliin, vain 4 tuhannesosan erolla kolmanneksi aika-ajoissa sijoittuneeseen Mika Hämeenniemeen. Tom Berglund starttasi Finaaliin neljäntenä 39s473 kierrosajalla. Kyseinen nelikko on kuuleman mukaan treenannut ja testannut radalla kaikista ahkerimmin viime aikoina. Hienoa nähdä, että kova treeni antaa tulosta näille kavereille!

Sarjajohdossa kolmanteen osakilpailuun lähtenyt Kim Ehrstedt koki Kouvolassa ajetussa XON Cupin osakilpailussa kovia rikkoen kisamoottorinsa. Kimi houkuteltiin kuitenkin tänäänkin mukaan lainamoottorilla. Hän suoritti Hanko Rentalilta vuokratulle lainakoneelle sisäänajon juuri ennen ohjaajakokousta. Kyseinen moottori herkistettiin Kimin kilpakumppanin toimesta viime yönä varmuuden vuoksi.

Finaalin startattiin aikataulusta 5 minuuttia edellä helteisessä säässä pienen kuljettajapalaverin jälkeen. Osa kuljettajista ehdotti kisan supistamista, mutta enemmistön päätöksellä kisaan lähdettiin normaaliin 45 minuutin tapaan.

Kilpailun alkuvaiheessa Kim Ehrstedt joutui keskeyttämään takapuskurin irtoamisen vuoksi ja lähes hänen peräänsä kilpailun keskeytti myös Timo Elonen. Kilpailua siis jatkettiin tästä 10 kilpailijan voimin aivan viimeiselle kierrokselle saakka. Läpi päivän hyvää vauhtia esittänyt Waltteri, TeamHeinäSalon Harri, Tom Berglund ja Mika Hämeenniemi kävivät kovaa vääntöä palkintopalli sijoituksista aivan kisa viime metreille saakka. Sijoitukset elivät tämän nelikon välillä, mutta intensiivisellä ja virheettömällä ajolla Tomppa hienosti kisan voittoon. Team HeinäSalon Harille loistavan suorituksen jälkeen keskeytys kilpailun viimeiselle kierrokselle lähtiessä sytytystulpan irtoamisen vuoksi. Olisi ollut hienoa nähdä Harri maalissa 1 tai 2 sijalla. Mainittakoon, että Harrin kilpuri hajosi liitoksistaan viime viikonloppuna treeneissä ja hän ajoi tänään vuokra-autonakin virkaansa toimittavalla rungolla, missä kiinni hänän oma moottorinsa. Ei ollenkaan huono suoritus kyseiseltä rungolta, kun otetaan huomioon, että kyseisellä rungolla on ajettu 4 vuotta intensiivistä vuokra-ajelua. Kyseinen runko on niellyt kilometrejä aika varmasti saman verran, kuin kaikki sarjan kuljettajien autot. Eikö se sanonta kuulunutkin, että sen minkä rungossa häviää, niin hansalla paikkaa..

Tämänpäiväisestä kilpailusta iso kiitos osallistujille, ratavalvojille, yleisölle ja huoltojoukolle! Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja KUUMA! Hankoa parhaimmillaan.

 

Kilpailun sivuille TÄSTÄ: tulokset, sarjatilanne, seuraavat osakilpailut jne...

Posted by:

Share:

Tags